מתעתדים לפתוח משרד חדש? לשפץ ולרענן את המשרד הקיים? סביר להניח שאחת מהסוגיות שעליהן תידרשו בשלב כלשהו לתת עליהן את הדעת נוגעת לבחירת הסגנון העיצובי, תוך התאמתו לתדמית החברה, רוח המשרד והמסרים שמעוניינים להעביר ללקוחות הפוטנציאלים, למשקיעים, לספקים ולעובדים.
מבית חברת סופר דסק מציינים שניתן למנות כמה סגנונות בולטים לעיצוב ריהוט משרדי כמו מודרני, קלאסי, הייטקי, כפרי, וינטאג', אקלקטי (שילוב של מספר סגנונות עיצוביים שונים) וכן הלאה. הסגנון הקלאסי מתאפיין בקווים סולידיים נקיים וגימור מהוקצע, כשהגוונים הדומיננטיים הם שחור, לבן, אפור ובז'. סגנון זה משדר יוקרה מוקפדת ושכיח מאוד במשרדי עורכי דין, רואי חשבון, יועצים עסקיים וכדומה.
הסגנון ההייטקיסטי מהווה סגנון נוסף לעיצוב ריהוט משרדי, השכיח בענפי הטכנולוגיה המתקדמת כמו חברות הייטק וסטארט אפ למיניהן. קו זה משלב בתוכו חללי עבודה משותפים במתכונת ה- Open Space כדי לעודד את שחרור הכבלים, את האינטראקציה בין העובדים וסיעור המוחות, ומשלב בצורה הוליסטית בין חדשנות בלתי מתפשרת, תעוזה ועיצוב עתידני לצד קווים סולידיים, מינימליסטיים ונקיים.
עיצוב משרדים בסגנון כפרי נפוץ בעיקר במקומות המספקים שירותים עם זיקה לנפש, לרוחניות וחיבור אל הטבע כדוגמת קליניקות של פסיכולוגים, מטפלים פסיכותרפיים, מטפלים ברפואה משלימה, יועצים וכיוצא בזה. עם זאת, סגנון זה מומלץ לכול משרד המעוניין להקרין בסביבת העבודה אווירה ביתית, חמימה ונעימה.
בכול הנוגע לעיצוב ריהוט משרדי, שהרי התחום עבר במאה הנוכחית לא מעט שינויים תפיסתיים מהותיים, תוך עשיית שימוש במספר עקרונות מנחים להתאמת העיצוב לאופייה של סביבת העבודה בעידן החדש.
אם בעבר ביטא הריהוט המשרדי את ההיררכיה בתוך החברה, כך שהריהוט האיכותי והיוקרתי ייועד למנהלים ונושאי משרות בכירות בעוד שלעובדים הזוטרים הוקצה רהיטי משרדי זול ופשוט, שהרי כיום הנטייה היא לריהוט הומוגני להצנעת ההבדלים.
השינוי נובע מתוך הבנה שלא זו בלבד שנוחות ואיכות אינם מותרות, אלא שיש בהם תרומה משמעותית להגדלת הפרודוקטיביות של העובדים. התפיסה העכשווית שמה את המיקוד על רהיטים אגרונומיים הניתנים להתאמה אישית אל כול עובד, רהיטים פונקציונליים המאפשרים מספר שימושים שונים על פי צרכים, פתרונות אחסון מודולריים חכמים וכיוצא בזה.